Η εκδήλωση της 15ης Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που περιλάμβανε τις διαφορετικές προτάσεις των υποψηφίων προέδρων, χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα «δημοκρατικής γιορτής» και «ενωτικού πνεύματος». Στις ομιλίες, ακούστηκαν αιχμές από τους υποψηφίους, αλλά το κλίμα παραμένει φιλικό και υποστηρικτικό.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο incumbent πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εισήλθε στη συνεδρίαση με ενθουσιασμό, ενώ οι υποστηρικτές του τον υποδέχτηκαν με τις φράσεις «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Στην ομιλία του, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επανέλθει με δυναμική στο πολιτικό προσκήνιο και υπογράμμισε την αναγκαιότητα σταθερότητας στην πορεία του κόμματος προς την κυβέρνηση.
Σε αντίθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Παύλος Γερουλάνος εστίασε στην υπεράσπιση της συλλογικότητας και της συμμετοχικότητας. Ανέφερε πως όλοι οι παρευρισκόμενοι θέλουν να κερδίσουν τη ΝΔ, αλλά η συνέχιση της υπάρχουσας γραμμής δεν θα οδηγήσει σε νίκη. Έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.
Η Νάντια Γιαννακοπούλου, με τη σειρά της, επισήμανε την αναγκαιότητα ανάταξης του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε την κρίση που πλήττει την κυβερνητική εξουσία της ΝΔ. Ζήτησε ενότητα και μεγαλύτερη αυτόνομη παρουσία του ΠΑΣΟΚ στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ κάλεσε τους άλλους υποψηφίους να δηλώσουν εάν υποστηρίζουν εκλογικές συμμαχίες.
Ο Χάρης Δούκας επανέλαβε την ανάγκη για αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάλεσε τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν μία επιθετική στρατηγική για την πολιτική του κόμματος και ζήτησε υποστήριξη από όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας.
Η ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου διευρύνθηκε γύρω από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη για νέο ξεκίνημα. Η Διαμαντοπούλου διαφώνησε με την αφήγηση της «επιστροφής» και πρότεινε μια πιο τολμηρή και ανανεωμένη κατεύθυνση για το κόμμα.
Ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σχετικά με τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για το κόμμα να επαναστατήσει ενάντια σε συμφέροντα και άλλες εξουσίες, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη περιλάμβανε επίσης αιχμές κατά του Χάρη Δούκα, αν και δεν τον ανέφερε ονομαστικά. Δήλωσε ότι τα σχέδια του κόμματος θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμα και σταθερά.
Στο τέλος της ημέρας, κάθε υποψήφιος προεδρίας είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του και να επισημάνει την κατεύθυνση που θα ήθελε να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία εξέπληξε με την επίδειξη ενότητας και φιλοδοξίας για μια ανανεωμένη και δυναμική πορεία του κόμματος στην πολιτική σκηνή.
Πηγή: documentonews.gr